Napravi još jedan korak

0Shares
Kažu da recept za uspeh glasi: “Napravi još jedan korak.” I da upravo taj jedan korak razlikuje jako uspešne ljude od onih prosečnih. Na prvi pogled deluje jako prosto, ali isto kažu da su sve velike istine i bitne stvari u životu vrlo jednostavne. Ovaj savet uvek držim u glavi. Nekako se sam pojavi kad god mi nešto postane jako teško, kad krenem da gubim koncentraciju i motivaciju ili pomislim da možda ipak neću stići i ne mogu.
Dok treniram, kad krene da me svaki mišić boli i pomislim da je dosta, uvek se setim – napravi još jedan korak. A kad napraviš jedan, onda je tu i sledeći, pa i posle njega još jedan i tako pošalješ sebe malo dalje nego što bi inače išao.
Kada spremam ispit i gledam u knjigu već isuviše dugo i učini mi se da ne mogu više, želim da proverim fejs, pozovem drugaricu, pojedem nešto i uradim bilo šta što nije učenje, u glavi se samo pojavi – napravi još jedan korak. Stranicu po stranicu – što više pređeš, to bolje.
Og Mandino je nastavio taj citat sa – Zapravo, hodati korak po korak i nije tako teško.
Da bismo napredovali moramo uvek ispipavati sopstene granice i gurati sebe maksimalno prema njima i izvan njih. Granice zapravo postoje samo u našoj glavi, imaginarne su jer nemoguće je uglavnom ono što do sada niko nije probao. Uvek  je bolji pogled sa ivice, nego iz sredine.
Ajnštajn je rekao kako on nije preterano pametniji od drugih, on samo ostaje sa problemom duže. Mislim da to generalno važi za sve u životu. Nisu oni koji imaju visok prosek inteligentniji ili superiorniji od ostalih studenata, oni su jednostavno ostajali duže sa knjigom. I oni koji dobro izgledaju su češće i duže bili u teretani i oni koji su dobili povišicu i unapređenje su više i duže radili. Svi su odlučili da iako mogu da se zaustave, naprave još jedan korak. I to je napravilo svu razliku.
Gde god da ste se uputili i šta god da vam se dešava na tom putu, imajte na umu ove proste reči, možda pomognu… Meni jesu 🙂
Ana B.

Prijavi se da dva puta mesečno dobijaš nove tekstove i koristan sadržaj u inbox:

Subscribe

* indicates required
Ana Brzakovic Written by:

One Comment

  1. July 17, 2012
    Reply

    Inspirational 🙂 Kazu da su najbolji sportisti oni koji ostaju u sali i makar 15 minuta vise nakon sto je trening gotov… Tek toliko da sutnu jos par bacanja 🙂 Verujem da je tako i u svakom drugom aspektu zivota… Korak po korak, uz upornost i volju …i- sky is the limit 🙂 Divno Anci! :))))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Please answer CAPTHCHA code before posting * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.