Svuda se pronadje i po nesto pozivitno… ;)

Ova radna nedelja se zavrsila danas. Svi slave kad dodje dugo cekani petak, ali ove nedelje ne i mi. Imali mi jutros vezbe iz uvoda u novinarstvo. Opet pisali esej, samo sad na temu – „izazovi savremenog novinarstva“. Necu taj esej deliti sa vama ovaj put.

S obzirom da sam se prosli put jako iznervirala kod pisanja eseja na predavanju istog tog predmeta, ja sam lepo otisla do biblioteke i nasla prikladno stivo koje ce mi objasniti tehnike pisanje dobrih eseja. Sad cu moci da lepo objasnim profesoru sta je esej i kako se pise. Mnogo frke ni oko cega.

Nedelja je, sve u svemu, prosla prilicno brzo. Nemojte uopste da mislite da je to zbog toga sto su predavanja i vezbe bile jako zanimljive. Konkretno u utorak (koji, zbog rasporeda, treba slaviti ako se prezivi) sam htela da umno obolim i skrenem. Krajnje kriticno mogu vam reci! Izdrzite vi 6 sati spojeno na faksu, i to na najgorim mogucim predmetima. Morala sam odmah krenuti u odbranu svog, za sada, koliko-toliko zdravog menalnog sistema, te sam po povratku s fucksa kuci, telefon opremila novim, zanimljivim igricama 🙂 To ce, nadam se, pomoci bar malo.

Ova nedelja je brzo prosla zbog mnostva van fakultetskih (do sad je bilo van skolskih, sad moram uvesti novu rec.) aktivnosti. Zapravo, bila sam pozvana na intervju zbog prijavljivanja za Skolu Nove Politike. Primljena sam 🙂 U petak bi trebalo da idemo za Beograd na dodelu diploma i indeksa, tako mi rekose. Kazu vise detalja od ponedeljka. Beograd je blizu Novog Sada, te je moja radost zbog ove vesti jos veca 🙂
Zatim, AIESEC je primao nove clanove, pa sam bila na prezentaciji i, sutra dan, na grupni intervju. U ponedeljak treba da jave ko je prosao grupni intervju da bi isao dalje na pojedinacni. Zainteresovano je oko 350 studenata, a oni ove godine primaju samo 80. Videcemo… ponedeljak je, po svemu sudeci, dan za dobijanje vise informacija 🙂

Da se ne bih samo zalila na fakultet, jer svi znaju da sam ja, u stvari, jedna jako pozitivna osoba, i da se trudim da iz svega izvucem samo ono najbolje, ma koliko to lose bilo, pricacu vam o najzanimljivijem predmetu u ovom semestru. Nikada ne bih rekla da ce mi bilo koji predmet, a najmanje ovaj postati omiljeni. Radi se o religiji savremenog sveta. Imamo najboljeg moguceg asistenta za ovaj predmet. Lik je totalno lud! Ne prodje 10 minuta od casa da nas ne nasmeje, i to tako da se svi grohotom smejemo. Prvi cas smo vodili diskusiju o religiji i sexu. 🙂
Spremite se sad za sokantna otkrica!
Svi znamo da je, po pravoslavnoj religiji, sex dozvoljen tek nakon braka (necemo o tome koliko se to (ne)postuje u danasnje vreme). Medjutim, i kad ste u braku, ne mozete voditi ljubav kad god pozelite! Prvo, ne smete imati sex s muzem subotom, jer su nedeljom liturgije i zelite da vam vam misli budu potpuno ciste. Zatim, kada su crvena slova u crkvenom kalendaru takodje se treba suzdrzavati od sexa, kao i u toku postova. Sve u svemu, kada odradite svu matematiku, u toku nedelje dani za „mnozenje“ su – utorak, cetvrtak i petak, i to kada nisu crvena slova u kalendaru. Sada cu vam reci jednu jos sokantniju vest: u toku 365/366 dana u godini, dana, koji su po pravoslavnoj religiji namenjeni za „mnozenje“, ima SAMO izmedju 52 i 63. U celoj godini!!! 🙁 Tragedija, zar ne?!

To je bio samo deo onoga o cemu mi diskutujemo na ovom casu. Profesor se trudi da maksimalno banalizuje stvari kako bi mi lakse shvatili, i koristi potpuno kolokvijalni jezik i tonu zargona. Prevodi nam sa srpskog na srpski ono sto pise u literaturi. Fenomenalno! (Taj prevod je definitivno potreban za sve predmete!) Verovali ili ne, postoji i cas kome se radujem! 🙂

Jos veceras i sutra traje kratka pauza, pa onda ponovo – trcanje do fucksa svaki dan (jer, naravno, uvek kasnim), penjanje i proklinjanje vec poznatih stepenica, i prezivljavanje dugotrajnih predavanja.

Do sledeceg citanja (a mog pisanja), trazite nesto pozivitno u svemu i svakom! 🙂

Ana B.

5 Responses

  1. da, prva sam…ma novinarstvo je od skoro ovde u Nisu.. pa je jos uvek sve malo izmixovano… mada je bolje nego ranijih godina… tek sad pocinjemo da skupljamo kadar… do ove godine je bilo dosta vanrednih profesora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: