Ima ponešto dobro u svakom danu…

Kažu da nije svaki dan dobar, ali ima ponešto dobro u svakom danu. 
 
Sreća je u sitnicama!

Ne znam za vas, ali ja u svakom danu imam trenutke kada se osetim baš srećnom. To su naizgled veoma obični trenuci, ali su veoma dragoceni. Uvek ih prepoznam i tada pomislim „ovo je ono što je dobro u ovom danu“. To sam pomislila kada sam sedela sa drugaricama u piceriji, zajedno se sećale događaja s mora i slatko smejale; kada smo tata, brat i ja jednog jutra pili kafu i pričali o dešavanjima u gradu prethodne večeri; kada sam kitila jelku i pila kuvano vino sa mamom; kada sam se smejala sa dobrim prijateljima koje nisam dugo videla. Pa i sad, dok sedim pored okićene svetleće jelke i Čupija koji spava, proteže se i gura me šapama kako bi imao više mesta za sebe, uživam. Tako je malo potrebno da budeš srećan – dovoljno je samo da se fokusiraš na ono što imaš, budeš zahvalan zbog toga i da obratiš pažnju na svakodnevne sitnice koje uzimaš „zdravo za gotovo“ i počneš da ih ceniš. Samo toliko. 

 
Žarko Laušević u svojoj knjizi kaže: „Kako je tužno, čini mi se, što čovek nije bivao svestan svojih najlepših trenutaka u životu. U tim trenucima, čovek obično neskromno svoju sreću smatra tek jednim od stepenika do nekog vrha, koji tek treba da mu se dogodi.“
 
Moj prijatelj, čije tekstove obožavam da čitam (volela bih samo da ih češće piše), kaže u svom postu da na vrhu koji želimo da dostignemo nema ničeg i da sva lepota leži u putu do cilja. „Vrhovi su u vama, a ne mesta na kojima stojite. Vrhovi se dostižu srcem i ljubavlju…“ i „Na kraju ne zaboravite da na vrhu nema ništa, niti vas išta gore čeka, osim onog što ste sami sa sobom poneli penjajući se.“
Treba da shvatimo da je putovanje važnije od destinacije.


Ide nova godina, pa poželite sebi i svojim voljenima da uživate što više u putu ka vrhu kome ste se uputili, uživajte u  svakom godišnjem dobu, svim delovima dana, u osmehu prolaznika, smehu prijatelja, svim naizgled nevažnim i sitnim, a zapravo tako dragocenim trenucima, koje možete naći u svakom danu. Bićete srećniji. A kao što već rekoh, kada su ljudi oko mene srećni, onda oni doprinose i mojoj sreći, a da to i ne znaju.


Uživajte,
Ana B.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: