Dolores o zdravlju na poslu iz ugla jedne mame: „U redu je da preduzetnice budu u burnoutu“

„Okrenite fokus na sebe i znajte da to nije sebično“, navodi Dolores kao jedan od svojih saveta kako da mame preduzetnice žongliraju između obaveza.

U novoj epizodi podcasta „Kako si na poslu“ razgovaramo o zdravlju na poslu iz ugla jedne mame.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naša današnja gošća je Dolores Milošev Erdeg, preduzetnica, mama, novinar istraživač. Dolores je i autor instagram platforme Zdrava priča gde govori o porodici i roditeljstvu.

U njenoj emisiju Zdrava priča tema nije samo zdravlje koje se danas više svodi na lečenje nego prevenciju već se pod zdravom pričom podrazumeva sve što promoviše ispravne vrednosti.

Osim toga, sa svojim mužem vodi i produkcijsku kuću a dugo se bavila zdravom ishranom i sportom.

Do sada smo dosta pričali sa ljudima iz biznisa – onima koji su zaposleni i preduzetnicima, sa psihoterapeutima, koučevima, konsultantima, sportistima ali nismo temu zdravlja na poslu obradili iz ugla mame.

Dolores ima dvoje dece i nijedno porodiljsko odsustvo i zbog toga nam priča kako izgleda biti mama preduzetnica. Govori nam i o tome kako izgleda organizacija rada sa decom, posebno sada u ovo doba kada se dosta radi od kuće.

Zatim o tome kako nezadovljstvo roditelja utiče na decu, ali i koje su neke od najčešćih grešaka koje roditelji prave.

Kako mnogo čita i ima ogromno znanje o vaspitanju i psihologiji dece preporučuje i top 3 knjige o vaspitanju.

Dalje, deli savete šta ona radi da bi se odmarala, ali i koji su njeni načini da brine o sebi, odnosno da ne uđe u burnout i da da ostane dobro dok radi svoj posao, bavi se decom, porodicom, društvenim životom.

Za kraj delimo i njene savete mama i tatama kako da žongliraju roditelji, kako da se organizuju i budu dobro.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: