A šta ako ste samo multipotencijalni? Sve o tome kako da vam jedna profesija ne ugrozi drugu

Naš današnji gost je Aleksandra Petrovski. Ona je brend pripovedač, edukatorka i konsultantkinja.

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome šta je multipotencijalnost.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Aleksandra Petrovski. Ona je brend pripovedač, edukatorka i konsultantkinja. Dve decenije po profesiji, a sada po životnom opredeljenju – osoba koja traga za odgovorima, uobličava pitanja, ume da sluša i čuje, osoba koja pre drugih pokušava da spozna sledeću veliku ideju dok je još u povoju i one za koje misli da vrede. Pomaže različitim svetovima da se razumeju, “rasklapa” kompleksne pojave i daje smisao onim naizgled malim.

Poslednjih pet godina istražuje multipotencijalnost. Autorka je *fusnota podkasta i osnivačica kružoka Multipotencijalisti, koji okuplja renesansne ljude novog doba previše radoznale da bi se uklopili u nametnutu društvenu predstavu o jednoj karijeri (ili interesovanju) koje treba da pronađemo i da se njime bavimo celog života.

U razgovoru nam objašnjava razlike multipotencijalisti vs. multitaskeri. Govori nam o vrstama multipotencijalista, ali i samom početku, tj kako je počela da se bavi ovom temom.

Priča nam šta su najčešća pogrešna uverenja koja multipotencijalisti imaju, ali odgovara i na pitanje da li su multipotencijalisti osrednji u svemu.

Razgovaramo o tome kako se osećaju ljudi kada nauče da postoji zajednica multipotencijalista i da nisu sami u tome, takođe i o tome koliko kompanije imaju razumevanja za multipotencijaliste.

Pojašnjava nam koliko jedna profesija, aktivnost ugrožava drugu – da li mora da jedna pati da bi mogli da imaju vremena i za drugu.

Savetuje kako da ne uđu u burnout a da kombinuju više svojih strasti i profesija.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: