Tomaš Jauković je radio u Italiji, Hong Kongu, a sad u Stokholmu: Otkriva kako je raditi u različitim zemljama

Naš današnji gost je Tomaš Jauković. On ima vrlo zanimljivu karijernu i životnu priču jer je studirao u Velikoj Britaniji, nakon toga je tamo započeo svoju karijeru, pa je onda živeo po nekoliko godina u različitim zemljama.

U novoj epizodi druge sezone podcasta „Kako si na poslu“ razgovaramo o tome kako je raditi i prilagoditi se u različitim zemljama u velikim kompanijama.

\

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pricamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Tomaš Jauković. On ima vrlo zanimljivu karijernu i životnu priču jer je studirao u Velikoj Britaniji, nakon toga je tamo započeo svoju karijeru, pa je onda živeo po nekoliko godina u različitim zemljama – u Italiji, Hong Kongu, pa u Japanu a trenutno živi i radi u

Stokholmu kao generalni direktor jedne velike internacionalne kompanije.

Sa njim danas pričamo o tome koliko je teško prilagoditi se različitim kulturama i kako je on uspeo da održi svoje mentalno i fizičko zdravlje na poslu – na visokim pozicijama u različitim kulturama. I šta je radio kada je prolazio kroz težak period i burnout fazu.

Otkrio nam je kako je došlo do toga da se toliko seli i živi u različitim delovima sveta. Priča o tome gde mu je bilo najteže a gde najlakše da se snađe. Deli sa nama neke od kulturnih šokova koje je doživeo.

Objašnjava šta je ono što je radio da bude dobro – dok radi i dok se snalazi u novom okruženju, ali i šta je ono što je naučio i što je “poneo” sa sobom iz različitih zemalja u kojima je živeo.

U jednom trenutku došao je do toga da ne može više, i da mu je potreban odmor i pauza…

Za kraj nam daje recept za napredovanje u poslu u različitim kulturama.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: