Imao je najbolju firmu u zemlji, a osećao je kao da nema ništa: Kako se Andre izvukao iz pakla „burnout-a“?

Andre van Kempen je imao uspešan posao, ali je zapao u depresiju i sagorevanje. Prodao je svoju kompaniju da bi istražio svet, pronašao način da prekine stare navike i obrasce i ponovo se poveže sa sobom.

U novoj epizodi druge sezone podcasta „Kako si na poslu“ razgovaramo o tome kako na vreme prepoznati alarme da smo pred „pucanjem“ na poslu, ili da smo pred sagorevanjem, dodatno, ućemo i koliko je važno raditi na tome da prebrodimo i oporavimo se kako bismo moli da nastavimo dalje da živimo i radimo.

Naš sagovornik kaže da mu je znak upozorenja bio kada nije imao snage ni da otvori vrata od svoje kancelarije. 

„Imali smo fensi kancelariju, zaposlene, uspešna IT firma, i na kraju, nisam osećao da imamo išta“. 

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da više govorimo o tome koliko je važno da budemo dobro dok radimo i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje.

Naš današnji gost je Andre van Kempen. Zajedno sa prijateljem osnovao je kompaniju za razvoj online trgovine koja je nagrađena kao agencija za e-trgovinu broj jedan u Emerce top 100 u Holandiji. Međutim, 2016. godine prošao je kroz godine zloupotrebe supstanci, što ga je dovelo do depresije i sagorevanja.

Prodao je svoju kompaniju da bi istražio svet, pronašao način da prekine stare navike i obrasce i ponovo se poveže sa sobom. Ovo putovanje je uključivalo rad u različitim kulturama i okruženjima širom sveta uz učenje i isprobavanje različitih praksi svesnosti, kao i učenje o različitim metodama samopomoći i samorazvoja.

Zahvaljujući svemu što je naučio za to vreme, osnovao je Bujoo.

Danas, uz pomoć supruge, pomaže kompanijama da ima zaposleni budu zdraviji, da imaju efikasne timove i lidere orijentisane na ljude. U razgovoru u emisiji otkriva kako je on došao do izgaranja na poslu. Priča kako se osećao u tom periodu, kako su mu prolazili dani, ali šta je usput učio, odnosno kako se iz svega izvukao. 

Govori o tome koliko takvo znanje i iskustvo pomaže u sadašnjem poslu. Deli savete o tome koje su prevencije sagorevanja, odnosno, kkao da prepoznamo upozoravajuće simptome.

Na kraju, otrkiva tri praktične stvari koje zaposleni i menadžeri mogu da urade da bi stvorili prijatno i zdravo okruženje za rad.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: