Kako da postavimo jasne granice s porodicom, prijateljima i na poslu? Naučite da kažete „ne“

Milica govori o tome šta su najčešće posledice nepostojanja granica, kao i u kojoj meri to vodi u burnout na poslu

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome koliko je važno da postavimo granici na svim poljima.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pricamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Milica Marković. Ona je klinički psiholog, psihoterapeut i autorka mentorskog programa „Preduzetnica sa jasnim granicama“. Pomaže preduzetnicama i onima koje to žele da postanu da donose odluke brže, veruju u sebe više i napreduju sa manje stresa.

Kad kažemo postavljanje granica to može da zvuči malo grubo, kao da nekog treba da stavimo u neku ogradu i udaljimo od nas. Šta granice u psihološkom smislu znače i čemu služe, objašnjava naša sagovornica.

Pričamo o tome da li su ljudi uopšte svesni da imaju problem sa postavljanjem granica i kako da prepoznaju, ali i koje su to najčešće situacije, odnosno koji su razlozi zašto ne umemo da osvestimo da imamo problem sa granicama.

Milica govori o tome šta su najčešće posledice nepostojanja granica, kao i u kojoj meri to vodi u burnout na poslu.

Priča nam i da li možemo da postavljamo granice a da i dalje budemo fini i ne narušimo odnose koje imamo sa ljudima. Razgovarali smo o tome šta su prvi koraci koji neko treba da uradi.

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: