Tamara je promenila industriju, ali ostala u HR: Kako godine rada u hotelijerstvu utiču na život i porodicu?

Koliko je hrabrosti potrebno da promenimo različite aspekte svog života?

U novoj epizodi druge sezone podcasta Kako si na poslu razgovaramo o tome kako promene u karijeri utiču na život i porodicu. Otkrivamo i šta HR može da radi da bi se radnici osećali što bolje.

Ovo je mesto gde razgovaramo o tome kako da budemo srećni i zdravi na poslu bez obzira na to gde i šta radimo. Cilj nam je da vise pricamo o tome koliko je važno da budemo dobro dok dobro radimo svoj posao i da damo konkretne i korisne predloge kako da održimo fizičko i psihičko zdravlje na poslu.

Naš današnji gost je Tamara Stanivuk. Tamara je trenutno HR direktor u jednoj IT kompaniji.

Ima veliko i zanimljivo iskustvo iz hotelske industruje, jer je u nekoliko hotela radila kao HR menadžer, a zatim i kao generalni direktor. Odlučila je da promeni industriju ali ostane u oblasti ljudskih resursa.

Promenu posla i industrije pratile su i privatne promene i zato je ovaj razgovor posebno

interesantan jer govorimo i o burnout-u i načinu rada koji je vrlo specifičan za hospitality industriju, šta to sve znači i podrazumeva, posebno za ženu koja ima porodicu i decu i koliko je hrabrosti potrebno da promenimo različite aspekte svog života.

Tamara nam otkriva kako su izgledate godine rada u hotelijerstvu, ali i koliko je takav rad uticao na privatan život i porodicu.

Priča nam koliko je podrška porodice važna kada imamo zahtevan posao, a koliko podrška poslodavca i tima na poslu.

Otkriva da li je ona  podršku imala, a razgovaramo o tome i kada je shvatila da je vreme za promenu – privatno i poslovno.

Otkriva nam koje su najvažnije lekcije iz perioda burnout-a ali i koji su njeni rituali, navike ili stavovi koje sada ima da bi živla dobro i izbalansirano.

Objašnjava na koji način kao HR u trenutnoj kompaniji utiče na to da se zaposleni osećaju dobro i ne dođu u burnout.

Za kraj – daje najvažnije savete ženama koje su u sličnoj situaciji u kojoj je ona bila – u previše posla i nedovoljno podrške kod kuće.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Analogične priče

Moj newsletter iznenađenja. Ne znaš kad će tačno da ti stigne u inbox, ali obećavam ti da će priča biti vredna tvog vremena.

Unesite ključne reči za pretragu: